Головна » Захист від спеки: порадник від UNICEF і МОН України

Захист від спеки: порадник від UNICEF і МОН України

Довгоочікуване тепле літо приносить не лише радість від канікул, але й спекотні дні, які потребують особливої уваги до здоров'я дорослих і дітей.

Довгоочікуване тепле літо приносить не лише радість від канікул, але й спекотні дні, які потребують особливої уваги до здоров’я дорослих і дітей.

Щоб зробити літні дні максимально комфортними, особливо під час перебування на вулиці опівдні або тривалих подорожей у транспорті. UNICEF Ukraine разом з Міністерством освіти й науки України підготували “Порадник для батьків”.

В пораднику зібрано корисні правила і нагадування, які стануть у пригоді кожній сім’ї. 

Перш за все, варто уникати гулянь на вулиці в період найвищої сонячної активності. З 11:00 і до 16:00 години. Для того, щоб уникнути перегрівання на сонці, рекомендується проводити час на відкритому повітрі у тіні дерев або під тіньовими навісами.

Важливо також використовувати сонцезахисні засоби з найвищим ступенем захисту — SPF 40 і SPF 50. Одяг для дитини має бути світлим і виготовленим з натуральних тканин, які краще вбирають вологу і поліпшують теплообмін. Не забувайте про достатнє споживання рідини дитиною, особливо в спекотну погоду.

Довгоочікуване тепле літо приносить не лише радість від канікул, але й спекотні дні, які потребують особливої уваги до здоров'я дорослих і дітей.

Крім того, в “Порадник для батьків” ви знайдете алгоритм дій у разі теплового чи сонячного удару. Це є важливою інформацією для вас та ваших дітей. UNICEF Ukraine та Міністерство освіти й науки України закликають батьків берегти себе та дітей, дотримуючись цих простих правил, що забезпечать безпеку та здоров’я у спекотні літні дні.