Головна » Прийом заявок на 7-му Національну премію кінокритиків «Кіноколо»

Прийом заявок на 7-му Національну премію кінокритиків «Кіноколо»

До 22 серпня триватиме прийом заявок на 7-му Національну премію кінокритиків «Кіноколо». Церемонія нагородження лауреатів відбудеться 17 жовтня.

До 22 серпня триватиме прийом заявок на 7-му Національну премію кінокритиків «Кіноколо». Церемонія нагородження лауреатів відбудеться 17 жовтня.

Про це повідомляє комітет премії, передає Культура Оболоні.

До розгляду допускаються ігрові, документальні та анімаційні стрічки, що були вперше показані в Україні в період з 1 жовтня 2023 року до 30 вересня 2024 року. Однак у зв’язку з обмеженими можливостями для кінотеатрального прокату й фестивальної дистрибуції, спричиненими повномасштабним російським вторгненням, до розгляду приймаються також твори. Але виключно ті, які не були публічно продемонстровані в Україні, але були завершені після 1 січня 2023 року.

Роботи, які подавалися на премію раніше, не можуть бути висунуті знову.

Подати заявку можна до 22 серпня включно через форму на сайті Київського тижня критики.

Лауреатів 7-ї Національної премії кінокритиків «Кіноколо» оголосять у жовтні 2024 року. Нагородження переможців відбудеться 17 жовтня в межах міжнародного фестивалю «Київський тиждень критики».

Національна премія кінокритиків «Кіноколо» заснована у 2018 році, вона відзначає досягнення українського кінематографа та діячів кіноіндустрії за останній рік від імені спільноти кінокритиків України. Премія присуджується в 10 номінаціях.

Переможців визначає комітет Національної премії кінокритиків. До його складу входять кінокритики та кінознавці, які є членами Спілки кінокритиків України та/або ФІПРЕССІ.

Лауреати Премії обираються шляхом голосування у два етапи. Спочатку серед списку усіх поданих фільмів українського виробництва, а також висунутих на здобуття Премії «За досягнення» авторів, які відповідають умовам премії, члени комітету обирають номінантів. Під час другого етапу проходить голосування для визначення переможців. Лауреати будуть оголошені на урочистій церемонії нагородження в день відкриття шостого Київського тижня критики.

У 2023 році головною нагородою — за найкращий повнометражний ігровий фільм – була відзначена стрічка «Ля Палісіада» Філіпа Сотниченка.