Головна » Українці можуть взяти участь у навчальній програмі з діджиталізації культурної спадщини

Українці можуть взяти участь у навчальній програмі з діджиталізації культурної спадщини

Онлайн-ідеатон та навчальна програма з діджиталізації культурної спадщини України відбудуться з 21 до 27 травня.

Взяти участь можно як індивідуально так і сформованою командою. Реєстрація учасників і менторів триватиме до 20 травня  на сайті. Переможці отримають грошові винагороди й можливість узяти участь в акселераційній програмі.

Хататон 5.0: Спадщина. Стійкість. Інновації обʼєднає спеціалістів культурної, технологічної, креативної індустрій задля розроблення рішень, спрямованих на збереження культурної спадщини.

Програма “Хататон” складається з двох частин – освітньої, що передбачає лекції, воркшопи з 

сучасних цифрових інструментів, а також практичної, де учасники під керівництвом експертів і менторів створюватимуть власні проєкти. До участі запрошують працівників музеїв і бібліотек, культурних діячів, артменеджерів, розробників, дизайнерів, креативних підприємців та інших.

Кожний день повномасштабної війни знищує десятки пам’яток архітектури, археології, релігії та історії. Сучасні технологічні рішення стають рішучою відповіддю на виклики часу. Саме завдяки діджитал-інструментам активісти культурно-технологічного руху дарують нове життя культурній спадщині України.

Програма House of Europe, що фінансується Європейським Союзом, та Goethe-Institut в Україні разом з інноваційною агенцією Digitizing Space впʼяте організовують Хататон — онлайн-ідеатон та навчальну програму з діджиталізації культурної спадщини. Щороку майже 2000 спеціалістів збираються разом, щоб згенерувати нові підходи та інструменти для оцифрування, документування, збереження, промотування матеріальної та нематеріальної спадщини.

“Ми проводимо Хататон вже вп’яте. Це довге життя для проєкту, започаткованого під час епідемії COVID. Зараз перед нами постають інші виклики, але ми раді знову працювати з креативною спільнотою, яку команді Хататону вдалося згуртувати за цей час. Як і минулого року, основним фокусом для нас буде культурна спадщина — надзвичайно важлива тема і для нас, і для всієї спільноти Хататону», — каже Ілона Демченко, грантова менеджерка House of Europe, Goethe Institut.»